torsdag 16 februari 2012

Hemma - ett äventyr i oändligt många delar

Idag ska jag åka hem. Ska vara hemma i fyra dagar. Jag ska byta rummet på sjukhuset till äventyret hemma. Att åka hem är verkligen ett äventyr i flera bemärkelser. Hemma får jag åka till månen med Olivia, läsa sagor i båten, köpa glass i rutchkanan. Hemma kan jag njuta av kärlek och trygghet. Kladdiga pussar och mjuka kramar. Hemma finns Tobias som ger mig energi och styrka.

Men hemma finns också alla oberäkneliga ljud av leksaker och barn som plötsligt skriker. Hemma är vi flera personer med behov och viljor att ta hänsyn till, inte bara mina. Hemma påminns jag av allt jag borde kunna göra men inte kan. Hemma åker jag berg och dalbana mellan energi och lycka till krasch, sorg och smärta.
Mitt uppdrag är att träna och utforska vardagen. Hitta nya sätt att lösa enkla saker. Till exempel så har jag upptäckt att om jag vill bygga tågbana med Olivia så måste jag ha hörselkåpor på mig för att orka med. Det är ett äventyr att se vad jag orkar och hur länge. Det blir nästan aldrig som jag tänkt mig, det är ett äventyr i sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar